ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 20 FEBRUARIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 20 FEBRUARIE

* Preşedinţia României la Consiliul UE a ajuns marţi la un acord provizoriu cu Parlamentul European referitor la măsurile de atenuare a dificultăţilor în conectivitatea aeriană pentru pasageri şi transport de marfă dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, în cazul în care aceasta din urmă va părăsi UE fără o înţelegere.

* Peste 174 de milioane de lei au fost alocaţi pentru investiţii prin proiectul destinat controlului integrat al poluării cu nutrienţi, a declarat, miercuri, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, într-o conferinţă de presă.

* OMV Petrom îşi doreşte foarte mult să continue proiectul de gaze din Marea Neagră, însă, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile necesare pentru a fi luată decizia de a merge mai departe, a declarat, miercuri, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă pe teme energetice.

* Miniştrii Comerţului din Uniunea Europeană se reunesc la Bucureşti, în perioada 21-22 februarie, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul UE, la Reuniunea informală ce va fi prezidată de Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

* Alocarea bugetară pentru investiţii în domeniul gospodăririi apelor pentru anul 2019 va fi de aproximativ 500 de milioane de lei, în creştere cu 150% faţă de anul anterior, bani din care vor fi finalizate peste 130 de lucrări, a declarat, miercuri, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, într-o conferinţă de presă.

* Anul 2019 va fi cel mai bun din ultimul deceniu în ceea ce priveşte numărul de emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a apreciat, miercuri, preşedintele BVB, Lucian Anghel, la ceremonia de deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare a obligaţiunilor emise de elefant.ro.

* Bursa de la Bucureşti evoluează în creştere pe majoritatea indicilor la 40 de minute de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, iar indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 15 companii, a înregistrat o apreciere de 0,75%, ajungând la 7.786,54 de puncte.

* Aproximativ 54% dintre europeni preconizează că vor rămâne activi pe piaţa muncii după vârsta de pensionare, cele mai ridicate procente fiind înregistrate în România şi în Cehia (63%), conform celui de-al 8-lea sondaj internaţional ING pe tema economiilor.

* Turismul este un adevărat motor al dezvoltării economice, iar principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este de a menţine Europa în topul destinaţiilor turistice la nivel mondial, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, în cadrul Comisiei de Transport şi Turism din Parlamentul European (TRAN), informează ministerul de resort, într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Anul 2018 a fost unul cu evenimente pozitive pentru Bursa de Valori Bucureşti, precum creşterea lichidităţii pieţei secundare, dar şi cu evenimente care nu au ajutat-o, respectiv iniţiativele de schimbare a reglementărilor pentru trei sectoare importante pe bursă, a declarat marţi seara, la inaugurarea anului bursier 2019, directorul general al BVB, Adrian Tănase.

* Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a urcat marţi cu 0,06 puncte procentuale faţă de valoarea de marţi, până la 3,25% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

* Noul avocat al lui Carlos Ghosn a cerut miercuri eliberarea clientului său din închisoare, în aşteptarea procesului, şi a acuzat Japonia că este în dezacord cu normele juridice internaţionale, transmite Reuters.

* Autoritatea pentru Reglementarea Concurenţei din Marea Britanie (CMA) a anunţat miercuri că tranzacţia dintre retailerii Sainsbury şi Asda fie ar trebui blocată, fie va necesita vânzarea unui număr semnificativ de magazine sau chiar a unor branduri, transmite Reuters.

* Ford îşi va închide cea mai veche fabrică din Brazilia şi va renunţa la producerea camioanelor grele în America de Sud, o decizie care ar putea duce la concedierea a 2.700 de angajaţi, a anunţat marţi producătorul auto american, transmit DPA, Xinhua şi Reuters.

* Cotaţia paladiului a depăşit pentru prima dată pragul de 1.500 dolari pe uncie, în timp ce preţul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, pe fondul deprecierii dolarului, transmite Reuters.

* Comitetul de guvernanţă al Nissan ar urma să se pronunţe împotriva numirii aceluiaşi preşedinte la Nissan şi la Renault, a anunţat publicaţia britanică Financial Times (FT), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...