ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 30 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 30 SEPTEMBRIE

* Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,66% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2019, în creştere faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 2,63%, conform datelor anunţate luni de Banca Naţională a României (BNR).

* Luna europeană a securităţii cibernetice (European Cybersecurity Month - ECSM), ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, debutează sub coordonarea, la nivel naţional, a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

* Piaţa de eCommerce din România va creşte cu aproximativ 15%, în acest an, prin prisma faptului că românii sunt consumatori de tehnologie, iar marii producători investesc mai mult pe plan local şi alocă bugete mai mari pentru promovare, arată estimările unuia dintre retailerii locali online de produse IT&C.

* "Live Skillls", proiect susţinut de Comisia Europeană (CE) şi coordonat de British Council, va putea să soluţioneze anumite lipse de competenţe identificate şi va răspunde cererii de noi competenţe în Audiovizual şi Artele spectacolului, din domeniul creativ şi cultural, a fost concluzia participanţilor din cadrul unor seminarii de specialitate organizate, recent, la Oradea, informează Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR - MediaSind, într-un comunicat de presă, publicat luni.

* Rata şomajului a înregistrat o scădere de 0,1% în România, în august faţă de luna anterioară, până la 3,8%, iar peste trei sferturi dintre persoanele fără loc de muncă erau din categoria de vârstă 25-74 de ani, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

* Volumul de lemn exploatat raportat de operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră a crescut cu 8,9% în 2018, comparativ cu anul precedent, când lemnul rotund a înregistrat cea mai mare majorare în volum de exploatare, de 12,2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

* Atacurile cibernetice, de orice tip, sunt, fără doar şi poate, catalogate ca fiind distructive, indiferent de intensitate, este de părere Costin Raiu, directorul Global Research & Analysis Team (GreaT) din cadrul Kaspersky.

* O nouă ediţie a campaniei "România Reciclează!" demarează luni, la nivel naţional, sub sloganul "DEEEgeaba păstrezi deşeurile de echipamente electrice şi electronice. Reciclează-le şi câştigi premii pe loc!", au anunţat iniţiatorii acţiunii, Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

* Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2019, sub egida 'Săptămânii Mondiale a Investitorului' (World Investor Week - WIW), o serie de evenimente educaţionale în Bucureşti, conform unui comunicat al instituţiei.

* Fuziunile şi achiziţiile (M&A) încheiate la nivel mondial au scăzut cu 16% în trimestrul trei din 2019, la 729 miliarde de dolari, arată datele furnizate de Refinitiv, în condiţiile în care îngrijorările cu privire la încetinirea economică şi războiul comercial dintre SUA şi China au descurajat directorii şi consiliile de administraţie ale companiilor să demareze mari fuziuni, transmite Reuters.

* Rata şomajului în Uniunea Europeană a fost de 6,2% în august, în scădere faţă de 6,3% luna precedentă şi 6,7% în perioada similară din 2018, arată datele publicate luni de Oficiul european de Statistică (Eurostat).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...