ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 30 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 30 OCTOMBRIE

Antrenorul echipei Dinamo București, Flavius Stoican, așteaptă cu optimism derby-ul cu Steaua, care va avea loc în acest weekend, chiar dacă recunoaște că rivala din bulevardul Ghencea pornește cu prima șansă, prin prisma performanțelor din ultima perioadă.

"Mergem la acest meci important cu încredere și dorință de victorie. Avem în lot jucători buni, tineri și dornici de afirmare. Mă bazez pe tinerețea lor și pe ceea pot demonstra pe teren. Steaua e favorită, însă jocul este deschis oricărui rezultat. Am încredere în jucătorii mei și sper să-și arate calitățile pe care eu știu că le au", a declarat Stoican, joi, într-o conferință de presă desfășurată la stadionul Dinamo.

* România va fi prezentă cu două perechi de dansatori la Campionatele Mondiale de 10 Dansuri pentru tineret și adulți, competiție din calendarul competițional pe anul 2014 al Federației Mondiale de Dans Sportiv (WDSF), care va avea loc vineri, la "Arena Riga" din capitala Letoniei. La această competiție participă campionii naționali din fiecare țară, la eveniment fiind înscrise 30 de perechi din 30 de țări, la tineret, și 33 de perechi din 33 de țări, la categoria adulți, precizează Federația Română de Dans Sportiv.

* Suporterii care vor veni joi la meciul Oțelul Galați — Pandurii Târgu Jiu din optimile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal vor putea câștiga tricoul de joc al lui Cristian Cristea cu autograful jucătorului, a anunțat purtătorul de cuvânt al grupării de la Dunăre, Rodica Mișcalenco. Cristea a fost declarat ,,Jucătorul lunii septembrie' de către suporterii Oțelului Galați, după ce a marcat o dublă în meciul cu Rapid București și golul egalizator din partida cu Gaz Metan Mediaș.

* Echipa Southampton, cu fundașul român Florin Gardoș printre titluari, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii engleze de fotbal, învingând în deplasare, cu scorul de 3-2, formația Stoke City, într-o partidă disputată miercuri seara. Într-un alt joc din această fază a competiției, Tottenham Hotspur, cu fundașul român Vlad Chiricheș pe banca de rezerve, s-a impus cu 2-0 în fața formației de ligă secundă Brighton and Hove Albion.

* Celtic Glasgow, adversara echipei Astra Giurgiu în Grupa D a competiției Europa League, s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Scoției la fotbal, impunându-se cu un categoric 6-0 în fața formației Partick Thistle, într-o partidă din sferturile de finală ale competiției, disputată miercuri seara. Golurile campioanei en titre a Scoției au fost marcate de Guidetti (min.30, 52 și 56), Izaguirre (min.48) și Griffiths (min.62 și 68).

* Echipa FC Barcelona a câștigat prima ediție a Supercupei Cataloniei la fotbal, învingând cu 4-2 la loviturile de departajare formația Espanyol Barcelona, miercuri seara, pe "Estadi Municipal Montivili" din Girona.

* Real Madrid, deținătoarea trofeului, s-a impus cu 4-1 în fața formației de liga a 3-a UD Cornella, în cursul unei partide din cadrul primei manșe șaisprezecimilor de finală ale Cupei Spaniei la fotbal, disputată miercuri seara pe terenul echipei Espanyol Barcelona. În aceeași fază a competiției, FC Sevilla a învins fără drept de apel, cu scorul de 6-1, formația de ligă secundă Sabadell (liga a 2-a).

* Echipa de fotbal Juventus Torino, campioana en titre a Italiei, a suferit primul eșec în actuala ediție din Serie A, fiind învinsă la limită, cu 1-0, pe terenul formației Genoa 1893, printr-un gol marcat de Luca Antonini în ultimele secunde de joc (min.90+4). Într-un alt joc, AS Roma a dispus cu 2-0 de Cesena, pe Stadio Olimpico, grație reușitelor lui Mattia Destro (min.8) și Daniele De Rossi (min.82). În urma acestor rezultate, Juventus și AS Roma se află la egalitate perfectă în fruntea clasamentului campionatului italian, fiecare cu câte 7 victorii, un egal, o înfrângere, 22 de puncte acumulate și același golaveraj (+12).

* Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a respins acuzațiile de discriminare după ce Cupa Mondială 2015 de fotbal feminin din Canada se va disputa pe gazon artificial și susține că și Mondialul masculin se poate disputa în viitor pe acest gen de suprafață. ''Ar putea fi mai devreme decât s-ar crede ca și competiția masculină a Cupei Mondiale să se desfășoare pe terenuri artificiale'', a declarat Valcke într-un interviu pe site-ul FIFA.

* Echipa Olympique Marseille, liderul la zi din Ligue I, părăsește Cupa Ligii franceze în faza șaiseprezecimilor de finală, după ce a fost învinsă la limită, cu 2-1, pe terenul formației Rennes, într-o partidă disputată miercuri seara. Acesta este al doilea eșec consecutiv suferit de Marseille, după cel înregistrat în weekend, în meciul de campionat cu Olympique Lyon (0-1).

* Autorul unei lovituri de cot în figura lui Mario Mandzukic, în meciul de campionat dintre Atletico Madrid și Getafe (1-0), fundașul Alexis Ruano a fost suspendat patru meciuri de către Liga spaniolă de fotbal, informează cotidianul L'Equipe. Jucătorul în vârstă de 29 de ani va putea juca din nou pentru echipa antrenată de tehnicianul român Cosmin Contra pe 5 decembrie, cu Eibar, urmând să rateze partidele cu Deportivo La Coruna, Elche, Villarreal și Bilbao.

* San Francisco Giants a cucerit pentru a opta oară în istoria sa titlul de campioană a Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB), impunându-se cu 4 victorii la 3 în fața formației Kansas City Royals. "Uriașii" din San Francisco au câștigat cu scorul de 3-2 meciul decisiv din World Series, marea finală a MLB, disputat miercuri seara la Kansas City.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele