ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 IULIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 IULIE

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție s-au sesizat din oficiu și cu alte aspecte referitoare la investigația Rise Project, existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției. Pe 7 iulie, DNA confirma că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile Rise Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relații de la autorități din Brazilia.

* Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea Elenei Faur, la data faptei șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", sub acuzația de abuz în serviciu în legătură cu atribuirea de contracte unor societăți "agreate" care practicau prețuri supraevaluate cu până la 1.100%.

* Scriitorul Augustin Buzura, care a murit luni, la vârsta de 78 de ani, va fi înmormântat miercuri, la Cimitirul Bellu din Capitală.

* Polițiști de combatere a criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploiești, efectuează zeci de percheziții în București și în două județe într-un dosar de trafic și consum de droguri, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate anchetei. Aproximativ 200 de persoane urmează să fie aduse la audieri, au indicat sursele citate.

* Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea DIICOT, efectuează 23 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Timiș, Sibiu, Vrancea, Argeș și Vaslui, acțiunea vizând o grupare infracțională de trafic de persoane care ar fi acționat pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii și Irlandei, a anunțat IGPR.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...