ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 11 MAI

* Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit în Parlamentul României despre viitorul UE. Șeful CE a declarat că MCV este bine realizat și nu mai trebuie introduse noi criterii și exigențe pe lângă cele deja existente, afirmând că România ''își merită locul său natural în sânul UE și în Spațiul Schengen''. Totodată, acesta s-a declarat mândru că a participat la un "moment crucial" pentru viața Uniunii — aderarea României la UE. Ulterior, președintele Comisiei Europene a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

* Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat înființarea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

* Reprezentanții Uniunii Salvați România au depus la Tribunalul București cererea de suspendare a hotărârilor de Consiliu General al Municipiului București care prevăd înființarea a 20 de societăți comerciale deținute de municipalitate.

* Ministerul norvegian al Justiției și Securității Publice a anunțat extinderea, până la 11 noiembrie 2017, a măsurii de control al persoanelor care intră în Regatul Norvegiei pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania și Suedia, pașaportul fiind singurul document de călătorie valabil la controlul trecerii acestei frontiere, anunță MAE, într-o atenționare de călătorie.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că a fost înregistrat un al 25-lea caz de deces din cauza rujeolei, acesta fiind un copil de doi ani, nevaccinat, din Alești, județul Bihor.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...