ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 17 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 17 MAI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizeze arhiva SIPA. 'Am depășit stadiul de intenție și am luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizăm arhiva SIPA respectând procedurile legale. (...) Decizia este a mea, nu este a directorului. Respectând procedurile legale, în cel mai scurt timp, desecretizez arhiva SIPA', a declarat Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

* Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a afirmat că este de acord cu decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de desecretizare a arhivei SIPA, procedură ce ar trebui făcută în mai multe etape.

* Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, critică votul din Comisia juridică a Camerei Deputaților în cazul cererii de urmărire penală a deputatului Eugen Bejinariu, susținând că majoritatea parlamentară a votat pentru blocarea anchetei.

* Protestele angajaților de la Finanțe au început să scadă în intensitate, iar situații izolate se mai regăsesc la Brăila, Constanța și Hunedoara, a declarat președintele ANAF, Bogdan Stan.

* Un procuror de la DNA a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostul președinte al FRF Mircea Sandu și a fostului președinte al LPF Dumitru Dragomir la pedepse maxime pentru abuz în serviciu și folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere, în dosarul dezafilierii Universității Craiova.

* Premii în valoare totală de 214.000 de lei vor fi oferite bucureștenilor în cadrul concursului 'Cea mai frumoasă fațadă' organizat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în perioada 16 mai — 26 iunie, informează un comunicat PMB transmis AGERPRES.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…