ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 IULIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 IULIE

Universitățile 'Aurel Vlaicu' și 'Vasile Goldiș' din Arad sunt cele două unități de învățământ vizate de perchezițiile procurorilor și polițiștilor efectuate în dosarul 'Diplome de licență fără studii'.

* Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că se urmărește cumpărarea unor sisteme moderne de rachetă Patriot, arătând că în luna noiembrie s-ar putea face o plată în contul achiziției.

* Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 17 județe afectate de ploile abundente și vremea rea, la nivel național fiind înregistrate 30 de victime.

* Eliberarea cărților de identitate electronice oferă cetățenilor garanții suplimentare de securitate, a afirmat șeful Direcției Informare și Relații Publice a MAI, Marius Tache, arătând că fiecare cetățean va avea dreptul, potrivit noului proiect de lege privind evidența persoanelor, să aleagă între cartea de identitate simplă și cartea de identitate electronică.

* Legea penală nu prevede obligația recuperării prejudiciului în cazul eliberării condiționate a omului de afaceri Dan Voiculescu, identificarea și recuperarea creanțelor din dosarul 'ICA' fiind în competența instituțiilor statului, se arată în motivarea Tribunalului București.

* Aproximativ 20 de persoane din partea ActiveWatch, Centrului de Resurse pentru participare publică și Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România s-au adunat dimineață în fața sediului Primăriei Capitalei, pentru a lansa raportul la un an de mandat al activității Consiliului General și primarului general, în care se afirmă că cele două entități nu au nicio realizare în domenii precum infrastructura dedicată utilizării bicicletei, transportul public sau locuințe sociale.

* Premierul Mihai Tudose a anunțat că miercuri se va întâlni cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru a discuta despre vaccinuri. Întrebat dacă este finalizat raportul în privința vaccinurilor pe care i l-a solicitat lui Bodog, Tudose a răspuns: 'M-a sunat că este gata și mă voi întâlni cu domnia sa când ajung la Guvern'.

* Vasile Blaga a declarat la Tribunalul București că toate acuzațiile care i se aduc în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență sunt "construcții SF", susținând că nu a primit "niciun cent" de la fostul primar Gheorghe Ștefan. Blaga a dat o declarație completă în sala de judecată în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit 700.000 de euro de la o societate comercială, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte de la două companii naționale — Transelectrica și Teletrans.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale