ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 MAI

Fostul ministru al Energiei Constantin Niță a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Instanța a mai decis confiscarea de la Constantin Niță a sumei de 303.000 lei, fiind menținut sechestrul asigurător. Decizia nu este definitivă.

* Curtea de Apel București a decis că nu mai are competența să judece dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență, procesul fiind mutat la Tribunalul București.

* Președintele Klaus Iohannis s-a declarat ''bucuros pentru semnalele pozitive pe care Papa Francisc le-a transmis în legătură cu așteptata sa vizită în țara noastră''. Șeful statului a transmis un mesaj cu prilejul sesiunii științifice dedicate aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului România — Vatican și a 80 de ani de la înființarea Colegiului pontifical Pio Romeno.

* Tinerii din ALDE își aleg conducerea. La funcția de președinte TLDE candidează Claudiu Catană.

* Mexicul deschide săptămâna viitoare în România consulate onorifice la Timișoara și Cluj-Napoca, informează reprezentanții misiunii diplomatice la București.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență