ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 NOIEMBRIE

Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat că o națiune poate face pași uimitori cu o justiție eficientă, subliniind că în prezent anchetele care se succed arată o 'Românie înfricoșătoare, o țară parazitată de corupție'.

* Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut marți seară o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, care i-a transmis felicitări cu prilejul alegerii și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, informează un comunicat al PNL remis AGERPRES.

* Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că în anul 2014 doar 17% din dosarele înregistrate la DNA au avut la bază o sesizare din oficiu pe baza informațiilor din mass-media, a anchetelor jurnalistice sau primite de la serviciile de informații, iar cea mai mare parte a sesizărilor a venit de la cetățeni și instituții publice, altele decât serviciile de informații.

* Indentificarea procedurii optime de numire a procurorului-șef al DNA este una dintre cele mai dificile probleme și o provocare extrem de serioasă iar procesul trebuie să fie transparent și să asigure o independență reală a procurorilor de factorii politici, a declarat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

* Majoritatea parlamentară este solidă iar schimbarea se poate face doar prin măsuri constituționale, susține purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, într-o declarație transmisă AGERPRES ca reacție la afirmațiile președintelui ales, Klaus Iohannis. Iohannis a afirmat într-un interviu pentru Reuters că în următoarele săptămâni mai mulți parlamentari ar putea abandona coaliția de guvernământ a premierului Victor Ponta, într-un număr suficient pentru a duce la căderea Guvernului anul viitor.

* Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au amânat dezbaterea cererii ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputaților Marko Attila (UDMR) și Cătălin Teodorescu (PDL), pentru studierea dosarului de către părți, aceasta urmând a fi discutată din nou cel mai probabil marțea viitoare.

* Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că se așteaptă ca la ședința Comitetului Executiv Național al partidului, care va avea loc joi, să aibă loc o amplă analiză a celui mai 'dificil moment' pe care l-a traversat vreodată PSD de la apariția sa pe scena politică.

* Procurori DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat 28 de percheziții domiciliare în București și județele Giurgiu și Constanța, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări formate din 20 de persoane, specializată în comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?