ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 3 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 3 MAI

Fostul director al CFR Marfă Mihuț Constantin Crăciun ar fi vizat în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări față de 40 de persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Prejudiciul cauzat CFR Marfă prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 6.313.748,52 euro.

* Biroul Politic Național al PNL l-a propus pe Eugen Nicolăescu pentru postul de viceguvernator al BNR. De asemenea, în ședința conducerii PNL, Sulfina Barbu a fost propusă membru în CNSAS, Anca Boagiu — la Curtea de Conturi și Teodor Atanasiu — la ANRE.

* Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România și alte 13 organizații studențești și de tineret solicită Ministerului Transporturilor și Metrorex prelungirea programului de funcționare a rețelei de metrou din București până la 24/24h (față de 5,00-23,00, în prezent).

* Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România solicită introducerea "imediată" a calculului diferențiat al taxei clawback pentru medicamentele generice ca măsură provizorie, până la 1 ianuarie 2019, după ce nivelul taxei clawback pe trimestrul I al anului 2017 a crescut din nou, atingând "un nivel nesustenabil" pentru producătorii de medicamente generice.

* Plenul Senatului a respins, în unanimitate (75 de voturi 'pentru'), propunerea legislativă inițiată de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru menită să sancționeze cu închisoare de la 6 luni la trei ani manifestările organizate cu scopul schimbării ordinii constituționale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat.

* Primăria Municipiului București anunță organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de administrator public, dosarele de candidatură fiind acceptate până pe 18 mai.

* Preșcolarii din grădinițele de stat autorizate sau acreditate și particulare acreditate vor putea beneficia, începând cu anul școlar 2016 — 2017, de fructe proaspete, a decis Camera Deputaților, adoptând Ordonanța de Urgență a Guvernului 66/2016.

AGERPRES/(editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...