ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 31 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 31 MAI

Fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a anunțat, printr-o scrisoare, pe parlamentarii din comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 că nu se va prezenta miercuri la audieri, așa cum era prevăzut. El a amintit că, în luna aprilie, a fost audiat, în calitate de martor, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la același subiect într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem. Președintele comisiei, Mihai Fifor, a anunțat că va trimite o scrisoare procurorului general în care va explica obiectivele comisiei, după care îi va transmite lui Gabriel Oprea o nouă invitație la audieri.

* Guvernul va discuta un proiect de ordonanță de urgență privind acțiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență, precum și pentru modificarea Legii concurenței 21/1996.

* Curtea de Apel București a amânat pentru 15 iunie pronunțarea sentinței în dosarul dezafilierii Universității Craiova, în care fostul președinte al FRF Mircea Sandu și fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir au fost condamnați în primă instanță la câte trei ani închisoare cu suspendare, fiind obligați să plătească despăgubiri de 240 milioane euro.

* Polițiștii bucureșteni au efectuat trei percheziții domiciliare în Capitală, fiind depistat bărbatul care la finalul săptămânii trecute, sub amenințarea unei arme, ar fi sustras de la o bancă din Sectorul 4 aproximativ 70.000 de lei. Bărbatul va fi audiat la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Capitalei.

* Consilierul municipal Ciprian Ciucu, vicepreședinte al PNL București, susține că primarul general, Gabriela Firea, nu are competențele necesare postului, dar, în acest moment, Opoziția nu este pregătită să câștige alegerile, mai ales în contextul în care liberalii și USR nu colaborează.

* Magistrații Curții de Apel București au amânat, pentru 14 iunie, decizia în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…