ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 31 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 31 MARTIE

Președintele Klaus Iohannis va semna luni decretele privind numirea noilor miniștri de la Mediu și pentru Relația cu Parlamentul. Ceremonia de învestitură va avea loc tot luni, la ora 17,00. La Mediu a fost propusă Grațiela Gavrilescu, iar în locul acesteia, la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul - Viorel Ilie.

* Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare actul normativ pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, argumentând că acesta se îndepărtează de la politica de pensionare promovată de statul român.

* Avocatul Poporului a anunțat că va efectua o anchetă cu privire la posibile violențe exercitate asupra copiilor de la Școala Gimnazială Specială nr. 4 din București. Potrivit Avocatului Poporului, ancheta a fost demarată în urma petiției pe care a primit-o de la organizația Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Totodată, CEDCD solicită Guvernului emiterea unui act normativ de urgență care să prevadă, printre altele, instalarea de camere video în toate școlile speciale din România.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis o scrisoare deschisă constructorului de la șantierul Piața Sudului, Asocierea Astaldi SPA — Euroconstruct Trading 98 SRL — RCV Global Group SRL, în care își exprimă nemulțumirea cu privire la executarea lucrărilor și realizarea unei circulații fluente în zona Piața Sudului — Șos. Olteniței, avertizând că ''există pârghii de denunțare unilaterală a contractului din culpa exclusivă a executantului''.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”