ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 7 MARTIE

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a prezentat bilanțul activității Ministerului Public pe anul trecut.

* Procurorii au soluționat, în 2016, 569.673 de dosare și au trimis în judecată 63.722 de inculpați persoane fizice, cu 8,2% mai mulți decât în anul 2015, în timp ce numărul inculpaților achitați definitiv a scăzut semnificativ, a precizat Augustin Lazăr.

* Procurorul general a declarat că gradul de violență în societatea românească a sporit continuu, acest lucru fiind relevat de creșterea în anul 2016 a infracțiunilor contra persoanei și a numărului inculpaților trimiși în judecată pentru violență în familie.

* Prezent la ședința de bilanț, președintele Klaus Iohannis a subliniat că este nevoie de un Minister Public independent și eficient.

* Șeful statului a afirmat că ultimele rapoarte MCV au remarcat progresele României în domeniul justiției, însă a subliniat că punerea sub semnul întrebării a autorității hotărârilor judecătorești sau a independenței magistraților afectează țara noastră.

* Klaus Iohannis a declarat că așteaptă finalizarea anchetelor în cazul Revoluției și Mineriadei și decizii clare, rapide, temeinice și legale.

* Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat că rezultatele prezentate de Ministerul Public sunt "cifre reci și seci" care caracterizează activitatea în general a sistemului judiciar din România și care arată supraaglomerarea Justiției de care "foarte puțini sunt conștienți".

*** Drepturile femeilor încă nu sunt luate în serios în România anului 2017 și există o mare diferență între responsabilitățile casnice asumate de femei și bărbați, a afirmat deputatul USR Oana-Mioara Bîzgan. Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați, Bîzgan a prezentat în plenul Camerei Deputaților o declarație cu prilejul sărbătoririi zilei de 8 Martie.

*** Un deținut încarcerat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat a părăsit, luni seară, în jurul orei 20,00, un punct de lucru exterior al Penitenciarului Rahova, unde presta activități lucrative și desfășura activități de întărire a dispozitivului de pază, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor. Conform sursei citate, în vederea capturării deținutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații.

*** Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că nu susține o lege a grațierii pentru fapte de corupție, adăugând că un astfel de act normativ nu rezolvă problema care a stat la baza începerii dezbaterilor.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…