ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 AUGUST

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 AUGUST

Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților, convocată înaintea plenului programat pentru ora 15,00, nu a putut avea loc din lipsă de cvorum. La ședință au fost prezenți patru membri ai Biroului permanent din totalul de 13: Florin Iordache și Georgian Pop de la PSD, Andrei Gerea de la ALDE și Seres Denes de la UDMR. Potrivit unui document care se afla pe ordinea de zi a reuniunii Bp, Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară pentru dezbaterea și votarea unui proiect de lege privind aprobarea unei ordonanțe de urgență privind școlile doctorale.

* Prezentă la Palatul Parlamentului, Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a declarat că nu sunt îndeplinite condițiile legale și constituționale pentru ca sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților să fie convocată. Ea a anunțat că PNL va sesiza Curtea Constituțională.

* Deputații PMP nu vor participa la ședința de plen, a anunțat și liderul acestui grup parlamentar, Eugen Tomac. El a spus că PSD are un comportament "iresponsabil".

* Deputatul PMP Valeriu Steriu, chestor al Camerei, a afirmat că este imperativ să se analizeze, în septembrie, oportunitatea ca Liviu Dragnea să mai fie președinte al acestui for legislativ în contextul absențelor sale de la activități.

* Radu Minea, președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR), i-a solicitat premierului Mihai Tudose, în cadrul unei întâlniri avute la Palatul Victoria, ca bugetul alocat cercetării să nu fie diminuat la rectificarea bugetară și, de asemenea, a propus un plan de măsuri pentru trecerea în coordonarea Ministerului Cercetării și Dezvoltării a mai multor institute de cercetare importante, printre care cele de îmbunătățiri funciare și cercetări în informatică.

* Inspecția Judiciară a decis să prelungească controlul pe care îl efectuează la Direcția Națională Anticorupție până pe 25 august întrucât volumul de activitate previzionat de inspectori îl depășește pe cel real, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...