ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 8 MARTIE

Fostul premier Victor Ponta a anunțat că nu vrea să-l dea nimeni afară din partid și că îi va trimite șefului PSD, Liviu Dragnea, demisia sa "în alb", urmând ca acesta să decidă, dacă se supără pe el. Întrebat, la Parlament, dacă mai are o relație de prietenie și colaborare cu Liviu Dragnea, Ponta a răspuns: "Nu, hai să fim serioși! Domnul Dragnea e politician, trebuie să zică da. Eu nu mai sunt om politic, așa că pot să spun nu".

* Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat modificarea Statutului parlamentarului, astfel încât nu mai constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorul sau deputatul s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

* Calea Victoriei ar urma să devină pietonală la sfârșit de săptămână, în preajma sărbătorilor pascale, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a subliniat că în privința Centrului Vechi sunt necesare măsuri de 'igienizare, ecologizare și înfrumusețare'. Edilul a declarat, totodată, că administrarea și operarea Arenei Naționale de către Primăria Generală va însemna o înjumătățire a efortului bugetar. Ea a mai anunțat că benzile unice pentru mijloace de transport în comun vor fi lansate primăvara aceasta, pentru început cu marcaje orizontale.

* Adoptarea Definiției de lucru a antisemitismului reprezintă cel mai semnificativ rezultat al mandatului deținut de România la președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), care s-a derulat timp de un an din martie 2016. România și-a încheiat, în data de 7 martie, mandatul la președinția IHRA, iar acest moment a fost marcat în cadrul unei ceremonii organizate la Berlin, la sediul ambasadei Confederației Elvețiene, statul care a preluat conducerea Alianței pentru următorul an, informează MAE.

* Senatorii și deputații au adoptat, în ședință comună, o declarație care subliniază că Legislativul se angajează cu fermitate să servească exclusiv națiunea pe care o reprezintă, opinia structurată și legală a societății românești fiind exprimată în mod legitim și cu exclusivitate de Parlament. La dezbateri, senatorul PMP Traian Băsescu și-a exprimat dezacordul față de acest proiect, declarând: "Cine v-a pus, dragi deputați, să închinați Parlamentul procurorilor?". Și liberalul Cătălin Predoiu la criticat: "Subliniați întâietatea Parlamentului. Și atunci de ce Parlamentul, acum o lună de zile, s-a dat după colț și a lăsat Guvernul să defileze cu boroboața Ordonanței 13 în societate?".

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...