ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 11 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 11 SEPTEMBRIE

* Ofiţeri de poliţie judiciară din 22 de servicii judeţene ale Direcţiei Generale Anticorupţie şi Structura Centrală efectuează, miercuri, 47 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş, pentru probarea unor fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici, legat de identificarea, omologarea şi verificarea stării tehnice a unor autovehicule pentru înmatriculare.

* Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară în cazul grupului de copii din Olt cazat la o pensiune din Mănăstirea Humorului nu s-a confirmat, concluzia anchetei inspectorilor sanitari arătând că a fost vorba despre ''un episod de indigestie'' cauzat de ''consumul exagerat de dulciuri'', a informat, miercuri, directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

* Un pacient internat pe Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani este anchetat de poliţişti după ce asupra sa a fost descoperit un pistol.

* Elicopterul SMURD alocat regiunii de nord-vest a ţării, localizat la Jibou, a avut marţi după-amiaza prima intervenţie, la doar câteva ore de la operaţionalizarea sa, în cazul unui pacient cu arsuri.

* Datele demografice arată că oferta potenţială a forţei de muncă este în declin din cauza scăderii naturale, a îmbătrânirii populaţiei şi a migraţiei externe, relevă un studiu prezentat miercuri, la Cluj, în cadrul primei întâlniri din seria conferinţelor "Pactul pentru Muncă", organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

* Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au efectuat, în primele opt luni ale anului, 6.527 intervenţii pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, iar peste 5.000 de persoane, dintre care 463 de copii, au fost asistate de echipajele SMURD.

* Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat, miercuri, alocarea sumei de 204.000 lei pentru executarea unor lucrări de investiţii necesare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, fiind vizate, în principal, spaţiul ce va găzdui un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) şi Laboratorul de analize medicale.

* Arheologii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM) au încheiat un protocol de colaborare cu universitatea franceză Aix-Marseille şi anunţă că aşteaptă persoane care vor să-i ajute la cercetările efectuate în situl arheologic Noviodunum din oraşul tulcean Isaccea.

* Salvamontiştii harghiteni continuă şi în această toamnă amplasarea de refugii montane, în cadrul unui program care vizează asigurarea condiţiilor pentru practicarea în siguranţă a turismului montan. AGERPRES / (AS - editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”