ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 30 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 30 SEPTEMBRIE

* Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj că au distrus "mitul tânărului apatic şi pasiv" care nu iese la vot şi i-a îndemnat să rămână la fel de implicaţi.

* Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori, dar, din păcate, nu aceasta e regula, ci excepţia, a declarat luni, la Cluj-Napoca, preşedintele Klaus Iohannis, la festivitatea de deschidere a anului universitar.

* IPJ Prahova a anunţat, luni, că a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează verificări, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că un angajat al unui club sportiv din Ploieşti ar fi agresat sexual minore în vestiar.

* O femeie de 65 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, luni, în urma coliziunii dintre două autoturisme pe DN 3 Bucureşti-Lehliu Gară, în zona localităţii Belciugatele.

* Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite într-un accident produs, duminică noaptea, pe DC 87, după ce o maşină a intrat pe contrasens şi apoi s-a izbit de un cap de pod şi de un copac.

* Un urs prins în laţ în gardul unei grădini din satul Coza, comuna Tulnici, a fost eliberat, luni dimineaţă, de specialiştii veniţi de la Covasna, acesta fiind păzit toată noaptea de jandarmi pentru a limita accesul persoanelor în zonă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

* Preşedintele Comisiei pentru cultură din Cameră, deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, a anunţat, luni, că preşedintele - director general al TVR, Doina Gradea, a fost invitată miercuri, 2 octombrie, la audieri în comisie în legătură cu abateri constatate de Curtea de Conturi a României.

* O navă propulsată 100% electric ar putea face, peste trei ani, legătura dintre Tulcea şi comunităţile izolate ale Deltei Dunării, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei pentru Electromobilitate din România (AERO), Tudor Roşca, reprezentant al unei firme din Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...