ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE

* Echipaje de jandarmi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, în ultimele ore, în municipiile Braşov şi Făgăraş, precum şi în staţiunea Predeal, unde a fost semnalată prezenţa unor urşi.

* Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti după efectuarea a patru percheziţii la domiciliile acestora din municipiul Târgu-Jiu şi comuna Peştişani, respectiv la sediul Ocolului Silvic Tismana şi al Cantonului Silvic 9 Lacu Roşu, fiind vizată activitatea infracţională în legătură cu exploatarea ilegală de material lemnos, au informat, luni, reprezentanţii IPJ Gorj.

* Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a declarat, luni, la Arad, că şi-ar dori o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului declanşat în Valea Uzului, oficialul afirmând că aşteaptă de la Guvernul României şi "o atitudine mai pozitivă" faţă de comunitatea maghiară, pentru care lista cu probleme nerezolvate ar fi mai mare decât cea a problemelor rezolvate.

* Autorităţile sanitare din Botoşani au solicitat Ministerului Sănătăţii 28.000 de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea populaţiei în sezonul 2019- 2020, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Compartimentului supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Irina Alecu.

* Stratul de zăpadă depus în cursul nopţii de duminică spre luni, în Munţii Rodnei, depăşeşte 4 cm, iar temperatura exterioară atât în zona de munte, cât şi la câmpie este sub 0 grade, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

* În mai multe zone înalte ale judeţului Harghita s-au înregistrat ninsori, drumarii acţionând preventiv cu material antiderapant pe trei şosele naţionale, respectiv DN 12C, DN 13A şi DN 13B.

* Drumarii au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pe Transalpina, în sprijinul mai multor turişti care au rămas blocaţi cu autoturismele în zona Rânca - Obârşia Lotrului din cauza gheţii sau cărora le-a fost teamă să mai coboare din zonă după lăsarea întunericului.

* Studiile de testare a medicamentelor se fac, în prezent, pe pacienţi în condiţiile unei legislaţii care nu protejează categoriile vulnerabile, susţine directorul Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Nicuşor Bîgiu, care a arătat că a sesizat în acest sens Avocatul Poporului.

* Peste 25 de structuri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, SPP, STS şi SRI sunt implicate în derularea exerciţiului Concordia 19, a cărui deschidere oficială a avut loc luni, la Brigada 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea Ciuc, şi care îşi propune realizarea unei coerenţe interinstituţionale în răspunsul la ameninţările din sfera neconvenţională.

* Poliţiştii le reamintesc şoferilor că sunt obligaţi să circule cu anvelope de iarnă pe DN7C - Transfăgărăşan, unde şoseaua este deszăpezită, în condiţiile în care la Bâlea Lac, la altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu şi a meteorologilor locali. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...