ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 11 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 11 SEPTEMBRIE

* O fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu va putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii CNAIR, care au precizat că a fost executată garanţia depusă de constructor.

* Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) îşi doreşte organizarea unei formaţiuni europene de tip Interpol, pentru a putea interveni cu rapiditatea unei structuri poliţieneşti într-o piaţă de produse şi servicii din ce în ce mai aglomerată, a declarat miercuri noul preşedinte al ANPC, Horia-Miron Constantinescu.

* Câteva sute de angajaţi din industria de Apărare au participat, miercuri, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, în timpul căruia reprezentanţii lor au obţinut, în urma discuţiilor cu conducerea Guvernului, realizarea unei comisii comune Guvern-sindicate care să redacteze, în următoarele 10 zile, un acord privind sprijinirea acestei industrii.

* Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva anunţă declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

* Fisura apărută la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi analizată de un expert independent, iar procedura va dura până la două săptămâni, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la o dezbatere despre rezilierea contractului lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, organizată de Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

* Ministerul Finanţelor Publice modifică schemele de ajutor de stat 807/2014 şi 332/2014, în urma consultării cu toţi actorii din piaţă, demarate încă din data de 3 iulie, informează MFP printr-un comunicat remis AGERPRES.

* Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac, a declarat miercuri, la Cluj, că organizaţiile patronale şi Guvernul trebuie să strângă rândurile pentru a rezolva problema deficitului forţei de muncă, dacă vrem ca în viitor să avem pensii decente.

* Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea producătorului român de cabluri electrice din cupru şi aluminiu - Electroplast SA de către Platforma ROCA, o companie care oferă servicii pentru revitalizarea afacerilor, a anunţat, miercuri, instituţia.

* Segmentul rezidenţial middle class din Capitală este singurul care se află pe un trend ascendent şi menţine un ritm susţinut, fiind stabil şi din punct de vedere al raportului calitate-preţ, susţin reprezentanţii târgului de specialitate Imobiliarium.

* Cinci români din zece afirmă că o carieră ideală este să fie antreprenori sau freelanceri, deşi consideră că este mai greu decât să fii angajat, arată concluziile unui studiu realizat de o platformă de recrutare online.

* Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri alte şapte noi acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014), care vor crea aproape 800 de noi locuri de muncă şi vor contribui cu peste 211 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

* Reţeaua de staţii de plată de tip self-service SelfPay a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei în primul semestru din 2019, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES.

* Operatorii economici din turism, care activează în Valea Prahovei, Maramureş, Bucovina şi în alte zone căutate în sezonul de iarnă şi care nu vor respecta sancţiunile de avertisment rezultate în urma unor controale viitoare, vor fi eliminaţi de pe piaţă, a declarat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia-Miron Constantinescu, într-o conferinţă de presă.

* Aproximativ 270.000 de societăţi active (39% din total) înregistrau un activ net mai mic decât jumătate din capitalul social la sfârşitul anului 2017, iar autorităţile fiscale intenţionează să formuleze acţiuni de dizolvare împotriva acestora, potrivit EY.

* Peste 6.500 de utilizatori unici au accesat platforma de testare a cunoştinţelor financiare şi au răspuns de 27.000 de ori la cele peste 250 de întrebări disponibile în cadrul unei campanii privind creditarea responsabilă, derulată timp de patru săptămâni de către Provident Provident Financial România.

* Kazahstanul şi-ar putea tripla exporturile de grâu către China, a declarat miercuri preşedintele Kassym-Jomart Tokayev în timpul vizitei la Beijing, transmite Reuters.

* UE va face tot posibilul pentru a facilita discuţiile de săptămâna viitoare dintre Ucraina şi Rusia privind viitorul tranzitului de gaze naturale, după ce contractul lor va expira în ianuarie, a declarat miercuri Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru uniunea energetică, transmite Reuters.

* Premierul Giuseppe Conte este încrezător că Europa va arăta "un sprijin important" pentru Italia în privinţa investiţiilor într-o economie verde, digitală, în urma discuţiilor cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmit DPA şi Reuters.

* Consiliul de Supervizare al OMV AG l-a reales miercuri pe Rainer Seele, în vârstă de 59 de ani, în funcţia de preşedinte al Comitetului executiv şi director general, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac.

* Producătorii auto europeni le spun guvernelor că ele trebuie să ajute la construirea punctelor de încărcare pentru maşini electrice şi să ofere subvenţii consumatorilor pentru a majora vânzările de automobile electrice şi pentru a sprijini industria auto să îndeplinească noile reglementări mai dure privind emisiile, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro