ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 17 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 17 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII

* Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, recomandă amânarea unor noi creşteri de venituri/salarii, stoparea promisiunilor ce creează aşteptări nerealiste cetăţenilor şi restructurarea aparatului de stat în condiţiile în care, potrivit acestuia, deficitul acut de spaţiu fiscal este tot mai periculos.

* Sindicatele feroviarilor au decis suspendarea protestelor care urmau să fie organizate în perioada următoare în urma unei întâlniri cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu şefii celor trei companii feroviare de stat.

* Guvernul a aprobat, marţi, hotărârea privind înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA), informează Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

* Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarele zile, în special în partea de nord a ţării, unde noaptea valorile termice vor ajunge la -4 grade, iar pe timpul zilei nu se vor mai depăşi 16 grade, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

* Consiliul Concurenţei solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să îmbunătăţească modalitatea concretă de organizare a licitaţiilor pentru serviciile de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă (deszăpezire), astfel încât să se elimine orice posibilitate de trucare a acestora prin înţelegeri între participanţi, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă, remis, marţi, AGERPRES.

* Un studiu realizat de ANPC arată că 22,78% din totalul produselor verificate prezintă diferenţe în România faţă de versiunea comercializată în Vestul Europei, a afirmat, marţi, Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC), într-o conferinţă de specialitate.

* Un înalt responsabil din domeniul reglementării bancare din Uniunea Europeană a fost numit marţi în fruntea unui puternic grup de lobby din domeniul bancar, ceea ce a generat un val de critici din partea ONG-urilor, transmite AFP.

* Creşterea economică ar avea de suferit iar inflaţia s-ar putea majora dacă tendinţa actuală de apreciere a preţului petrolului, în urma atacurilor asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită, se va dovedi un fenomen de durată, a declarat marţi Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...