ŞTIRILE SERII - SPORT - 18 OCTOMBRIE

ŞTIRILE SERII - SPORT - 18 OCTOMBRIE

* Rareş Fortuneanu a este noul antrenor principal al naţionalei masculine de handbal a a României, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe pagina sa de Facebook.

* Suporter Club Oţelul Galaţi a primit din partea FIFA o amendă de 5.000 de franci elveţieni şi somaţia de a face plata unor salarii restanţe de 23.000 euro pentru doi jucători care au evoluat în urmă cu cinci-şase ani la FC Oţelul SA, club intrat în faliment.

* Clubul Universitatea Craiova a depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării un punct de vedere scris prin care susţine că nu există probe care să dovedească faptul că jucătorul Nicuşor Bancu ar fi avut unele remarci rasiste la adresa fotbalistului olandez Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul Constanţa, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

* Federaţia Română de Fotbal este dezamăgită de abordarea "ridicolă" cu care mai mulţi lideri de opinie au tratat acţiunea de invitare a copiilor în tribune la meciul România - Norvegia, în sensul că FRF ''s-a folosit de aceşti copii'' şi a abordat sancţiunea UEFA cu ''şmecherii'', se arată într-un comunicat al FRF remis vineri presei.

* Sârboaica Andrea Lekic, de la CSM Bucureşti, a fost desemnată cea mai bună jucătoare din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, în urma anchetei realizate pe Facebook de site-ul competiţiei.

* Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, s-a întâlnit la Dubai cu compatriotul său Paul Pogba, mijlocaşul formaţiei Manchester United, pe care doreşte să-l transfere la gruparea din capitala Spaniei, anunţă publicaţia britanică Daily Star, care publică şi o fotografie de la întâlnirea celor doi.

* Cinci bărbaţi au fost arestaţi pentru comportament rasist în timpul meciului dintre echipele de fotbal ale Bulgariei şi Angliei, desfăşurat luni, la Sofia, în preliminariile EURO 2020, relatează presa britanică de vineri.

* Fostul atacant portughez Rui Jordao, care a evoluat la echipele de fotbal Benfica şi Sporting Lisabona, a decedat, vineri, la vârsta de 67 de ani, transmite EFE.

* Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens, locul 8 în ierarhia internaţională, favorită nr. 2, a fost eliminată vineri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 1.032.000 dolari, în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-1, de Kristina Mladenovic (Franţa), numărul 45 WTA.

* Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 635.750 euro, după victoria cu 7-6 (5), 6-2 în faţa cuplului Andre Goransson (Suedia)/Nathaniel Lammons (SUA).

* Jucătoarele de tenis Elena Rîbakina (Kazahstan, 43 WTA, favorită nr. 3) şi Ana Blinkova (Rusia, 66 WTA, favorită nr. 8) s-au calificat vineri în semifinalele turneului feminin de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Suporterii rasişti nu trebuie să mai aibă vreodată acces pe stadioane, a declarat, pentru site-ul Betfair.com, fostul mare fotbalist bulgar Dimităr Berbatov, după incidentele de la meciul dintre naţionala ţării sale şi cea a Angliei, disputat luni la Sofia în preliminariile EURO 2020.

* Celebrul jucător american de golf Tiger Woods, cu 15 titluri majore în palmares, a declarat pentru Reuters că vrea să participe la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

* Rennes a pierdut "jucători cu personalitate" faţă de sezonul trecut, a recunoscut vineri, într-o conferinţă de presă, antrenorul Julien Stephan, citat de ziarul Ouest-France cu mai puţin de o săptămână înaintea meciului cu CFR Cluj din Grupa E a Europa League.

* Procuratura din Paris a cerut deschiderea un nou proces împotriva homeopatului Bernard Sainz, supranumit ''Dr. Mabuse'' al ciclismului, care a intrat în atenţia organelor de cercetare penală după difuzarea unui reportaj televizat, realizat în 2016 cu camera ascunsă, reportaj în care Sainz poate fi văzut indicându-le unor sportivi cum să se dopeze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale