ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 1 AUGUST

Direcția Națională Anticorupție i-a solicitat procurorului general să aprecieze dacă se impune sesizarea din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției în cazul unor informații dintr-o anchetă făcute publice de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Anterior, MRP preciza, printr-un comunicat de presă, că perchezițiile efectuate luni de procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA București în patru birouri ale sale au vizat concursurile pentru ocuparea funcțiilor de consilier 1 și consilier 2, organizate în aceeași zi.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 — 2026. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, documentul fusese retras de pe ordinea de zi a ședinței CSAT din 4 iulie, întrucât nu fusese adaptat la prevederile Acordului politic național de alocare a 2% din PIB pentru Apărare, asumat, la începutul anului 2015, de către toate partidele politice, la inițiativa șefului statului.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat numirea generalului-maior inginer Ionel-Sorinel Vasilca în funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Pe 26 iulie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă fostului șef al STS, generalului Marcel Opriș, la cererea acestuia.

* Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui medic din cadrul Casei Județene de Pensii Ilfov pentru săvârșirea unui număr de 63 de infracțiuni de luare de mită, a informat DGA.

* Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică, până pe 13 septembrie, Strategia locală privind incluziunea socială și reducerea sărăciei, care prevede, printre altele, dezvoltarea unui model integrat de centre de recuperare pentru copiii cu dizabilități, monitorizarea situației copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate, precum și înființarea unui centru de sprijin pentru încadrarea pe piața muncii a persoanelor provenite din grupuri vulnerabile.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt acuzate în legătură cu finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009 să se reîntoarcă la Curtea de Apel București. Inițial, în mai, DNA a trimis acest dosar spre judecare la ÎCCJ, instanță care a decis însă pe 6 iulie că nu are competența să judece cauza după calitatea persoanei. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel București, care, la rândul ei, a decis, pe 19 iulie, că nu are competență în acest caz. În final, instanța supremă a decis ca dosarul să se reîntoarcă la CAB, decizia fiind definitivă.

* Ședința Biroul Permanent al Camerei Deputaților anunțată pentru miercuri, pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, a fost reprogramată.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că de vineri până marți au depus cereri de pensionare 700 de polițiști. 'De vineri până astăzi au depus cereri de pensionare 700 de polițiști. De la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie peste 3.200 de angajați ai MAI. Printre cei care au solicitat ieșirea la pensie sunt și 16 chestori. Media de vârstă la pensionare este de 55 de ani', a declarat ministrul Carmen Dan, într-o intervenție la Antena 3.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț