ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 APRILIE

Ambasada Italiei la București a anunțat scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie - 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

* Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, a afirmat că Primăria Capitalei, respectiv primarul general, Gabriela Firea, trebuie să demareze de urgență discuții cu autoritățile italiene în vederea achiziționării terenului aferent Parcului 'Nicolae Iorga' din București, care va fi scos la licitație de statul italian.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că proiectul legii salarizării unitare nu este încă finalizat și că nu este clar nici în interiorul PSD cum va arăta noul act normativ care va fi pus în dezbaterea Parlamentului.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu vrea ca proiectul legii salarizării unitare să fie depus luni, subliniind că dorește să mai fie dezbătut o săptămână.

* Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Majestății Sale Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, în urma atacului terorist care a avut loc la Stockholm, a informat Administrația Prezidențială.

* Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost achitat de Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, el fiind acuzat de procurori că a dat declarații nesincere în dosarul 'Mită la PSD', în care au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

* Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de cinci inculpați, printre care Dinu Pescariu și Claudiu Florică, în dosarul Microsoft 2.

* Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a demarat luni procedurile pentru obținerea avizului necesar începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft 2.

* Fostul ministru al Justiției Florin Iordache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la finalul săptămânii trecute, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la OUG 13/2017, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria