ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 MAI

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a fost mustrată verbal în ședința Comitetului Executiv Național al PSD pentru modul în care s-a comunicat public pe tema plafonării indemnizației de creștere a copilului. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este acord cu această măsură, până ce ministrul Muncii și partea guvernamentală responsabilă nu prezintă argumente solide în favoarea ei.

* Procedura care va fi urmată în privința proiectului legii grațierii, retrimis la Comisia juridică din Senat, va fi tranșată în cadrul coaliției de guvernare, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

* Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că PSD și Liviu Dragnea s-au dezis de problema grațierii și că acest lucru îi va permite lui să o susțină de pe poziții independente. Potrivit lui Băsescu, România are nevoie de o grațiere largă.

* Deputatul Nicolae Bacalbașa a fost suspendat șase luni din PSD, prin decizia Comitetului Executiv Național al formațiunii. PSD nu tolerează un comportament obscen, iar Bacalbașa are timp să se gândească în următoarele șase luni dacă poate continua ca membru de partid, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

* Comitetul Executiv Național al PSD a decis înlocuirea lui Șerban Nicolae cu Robert Cazanciuc la președinția Comisiei juridice, iar Mihai Fifor va prelua șefia grupului senatorial al PSD. Șerban Nicolae a declarat că nu este o mare bucurie faptul că a fost înlocuit din aceste funcții, consideră că nu a greșit cu nimic, dar acceptă decizia.

* Deputații USR strâng semnături pentru demararea unei comisii de anchetă legată de sistemele de IT folosite de instituțiile publice, demersul fiind sprijinit de mai mulți parlamentari PNL. "A fost un jaf în ceea ce privește digitalizarea sistemului public", a declarat deputatul Cristian Ghinea.

* Președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, se va afla joi în vizită în România. El are programate întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu. Totodată, șeful CE se va adresa Parlamentului, în ședință plenară, cu privire la viitorul Europei.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”