ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 IULIE

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat constituirea Comisiei de inventariere a arhivei SIPA, însă a refuzat să dezvăluie numele membrilor acesteia, pe motiv că "nu este de interes public".

* Parchetul General a clasat un dosar, disjuns dintr-o altă cauză de la DNA, în care fostul premier Victor Ponta era vizat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Potrivit Parchetului General, dosarul a fost clasat în baza art. 16, lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

* Tribunalul București a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Faur, șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", aceasta fiind plasată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată că atribuia contracte unor societăți "agreate" care practicau prețuri supraevaluate cu până la 1.100%. Decizia nu este definitivă.

* Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat, pentru AGERPRES, că discuția avută la Guvern cu premierul Mihai Tudose și ministrul Economiei, Mihai Fifor, a vizat capabilitățile pe care le are industria de apărare, din sectorul public și privat, pentru a participa la Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 — 2026.

* Academicianul Augustin Buzura a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. În onoarea sa au fost trase trei salve de foc de militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazu".

* Pușca de vânătoare fabricată în 1922 pentru regele Carol II, confiscată și modificată apoi pentru Nicolae Ceaușescu, a fost adjudecată la prețul de 32.500 de euro, marți seară, la Licitația de Arme de Colecție și Militaria organizată de Artmark în Capitală.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...