ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 IULIE

Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliție, se va lua o decizie cu privire la renunțarea sau nu la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

* Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu este de acord cu impozitarea veniturilor bisericii, în schimb susține inițiativa Opoziției cu privire la interzicerea societăților cu acțiuni la purtător. Deputatul liberal Florin Roman a anunțat că PNL propune interzicerea societăților comerciale cu acțiuni la purtător pe teritoriul României.

* Fostul deputat Adrian Simionescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru acte de comerț incompatibile cu funcția deținută și complicitate la evaziune fiscală. Totodată, omul de afaceri Marian Fișcuci, la data faptei administrator al SC Proinvest SRL, este urmărit penal pentru evaziune fiscală.

* Primarul general Gabriela Firea a declarat că Bucureștiul trebuie să joace un rol important — acela de hub comercial pe noul drum al mătăsii, inițiat în cadrul formatului 16+1, China și țările din Europa Centrală și de Est.

* Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că trecerea Departamentului Centenar în coordonarea MCIN are în vedere acordarea unei atenții dedicate exclusiv evenimentului de anul viitor, adăugând că din cele 1.000 de propuneri de proiecte peste 340 au fost selecționate într-o primă fază în vederea introducerii în programul național de activități pentru Centenar.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /