ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 IULIE

Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliție, se va lua o decizie cu privire la renunțarea sau nu la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

* Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu este de acord cu impozitarea veniturilor bisericii, în schimb susține inițiativa Opoziției cu privire la interzicerea societăților cu acțiuni la purtător. Deputatul liberal Florin Roman a anunțat că PNL propune interzicerea societăților comerciale cu acțiuni la purtător pe teritoriul României.

* Fostul deputat Adrian Simionescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru acte de comerț incompatibile cu funcția deținută și complicitate la evaziune fiscală. Totodată, omul de afaceri Marian Fișcuci, la data faptei administrator al SC Proinvest SRL, este urmărit penal pentru evaziune fiscală.

* Primarul general Gabriela Firea a declarat că Bucureștiul trebuie să joace un rol important — acela de hub comercial pe noul drum al mătăsii, inițiat în cadrul formatului 16+1, China și țările din Europa Centrală și de Est.

* Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că trecerea Departamentului Centenar în coordonarea MCIN are în vedere acordarea unei atenții dedicate exclusiv evenimentului de anul viitor, adăugând că din cele 1.000 de propuneri de proiecte peste 340 au fost selecționate într-o primă fază în vederea introducerii în programul național de activități pentru Centenar.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate