ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 MAI

* Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal in rem pentru infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice, în legătură cu atacul cibernetic din ultimele zile. Potrivit unor oficiali ai DIICOT, procurorii s-au autosesizat în acest caz și au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic (art. 360 Cp), alterarea integrității datelor informatice (art. 362 Cp) și perturbarea funcționării sistemelor informatice (art. 363 Cp). Procurorii așteaptă să primească informații de la SRI pe această temă, dar și ca instituțiile afectate să depună plângeri penale.

* Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru modificarea și completarea legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, a informat Administrația Prezidențială.

* Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat favorabil, cu 31 voturi pentru și 3 voturi împotrivă, de Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României, membru al Consiliului de Administrație al BNR. Nicolăescu va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei liberalului Bogdan Olteanu.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că inițiativa Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției va intra în dezbaterea plenului Camerei superioare a Parlamentului după data de 7 iunie.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că nu va candida la președinția partidului la Congresul din iunie, însă consideră că experiența pe care o are ar justifica prezența sa în conducerea formațiunii.

* Societatea Română de Pneumologie a lansat cea de a X-a ediție a campaniei de informare și educare "Astmul poate fi controlat. Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine", care se adresează atât pacienților diagnosticați, cât și persoanelor care sunt predispuse la această afecțiune. În perioada 15 — 28 mai au loc acțiuni de informare și educație medicală.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...