ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 MARTIE

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, aflată în vizită la București, a declarat că trebuie să înceteze "jocul" prin care tot ce este rău vine de la Bruxelles și ce este bun vine din plan național, subliniind că România trebuie să comunice beneficiile apartenenței la UE. Ea a precizat, la o întâlnire cu parlamentarii din Comisiile de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților, că în România 70% dintre investițiile publice sunt realizate din fonduri europene și trebuie să se comunice acest lucru. Totodată, Crețu a anunțat că va discuta cu Guvernul român despre situația absorbției fondurilor europene aferente exercițiului financiar 2014 - 2020, afirmând că există îngrijorări în acest sens.

* Ofițerii DGA l-au prins în flagrant pe un asistent medical de la un centru de transfuzii din Craiova în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unități de sânge unui pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu sunt "foarte periculoase", iar partidul pe care îl conduce nu este de acord cu acest fel de comportament.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, pentru 29 martie, pronunțarea sentinței definitive în dosarul în care Ioan Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, este acuzat de infracțiuni contra umanității.

* Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, prezent la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, a apreciat existența unor instituții puternice, capabile să impună aplicarea legii, dar și semnele unei participări civice "solide", care, în opinia sa, oferă încredere pentru viitor.

* Fostul premier Victor Ponta a declarat că susține Guvernul și PSD, dar nu-l susține pe președintele partidului, Liviu Dragnea, subliniind că nu înțelege de ce acesta continuă atacul la adresa lui.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima