ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 IUNIE

Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

* PNL trebuie să strângă repede rândurile după Congres și să încerce să construiască o nouă majoritate, a afirmat secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, candidat pentru funcția de președinte al acestui partid.

* Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, aflat în vizită în țara noastră, îi dorește României să găsească rapid o soluție durabilă, pe termen mediu și lung, la criza politică actuală, pentru a renaște încrederea investitorilor străini, dar și pe cea a partenerilor europeni.

* Fundamentul constituțional și instituțional al României ar trebui modificat după experimente — multe nereușite — ale perioadei de tranziție din ultimii 25 de ani, între acestea fiind regulile de numire a candidatului de premier, consideră fostul prim-ministru Adrian Năstase.

* Peste 3.800 de pompieri, cu peste o mie de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și al autorităților locale, în perioada 17 — 19 iunie, în 32 de județe ale țării pentru care a fost emis vineri Cod galben de ploi abundente.

* Liberalii se reunesc în Congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou președinte, funcție pentru care candidează Cristian Bușoi și Ludovic Orban. În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția PNL, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori și Comisiei de Arbitraj.

* Mii de credincioși romano-catolici din Capitală — tineri și copii, preoți din parohii, călugări și călugărițe — sunt așteptați să participe, duminică, la procesiunea cu Preasfântul Sacrament, din sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...