ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 AUGUST

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 AUGUST

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului împreună cu cei trei copii ai săi. Reprezentanți ai Parchetului au declarat pentru AGERPRES că a fost deschis un dosar penal "in rem" pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Georgian Drăgan, a confirmat faptul că s-a găsit un bilet de adio asupra femeii decedate, precizând că anchetatorii încearcă să stabilească legătura de cauzalitate.

* Aglomerația la sediul din Pipera al Direcției Generale de Pașapoarte a continuat, oamenii alegând să vină aici, deși autoritățile anunțaseră că din această zi cererile pentru pașapoartele simple temporare vor putea fi depuse și la ghișeul din Piața Amzei. Mulți nu știau despre anunțul făcut de autorități, iar alții au venit în Pipera pentru că le-a fost mai aproape. Oamenii au venit la ghișee de la primele ore ale zilei, mulți cu copii mici, formându-se cozi mari.

* Ministerul Sănătății a finalizat procesul de achiziție a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe prin care vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice și otitele. Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în luna septembrie.

* Procurorii DIICOT din Constanța au reținut doi bărbați și o femeie, acuzați că au vândut peste 1.000 de comprimate ecstasy în stațiunea Mamaia.

* Un cetățean cipriot și unul bulgar au fost reținuți de procurorii din Constanța, după ce au fost prinși, la începutul săptămânii, în apele teritoriale ale României, cu o ambarcațiune de agrement sub pavalion turcesc în care se aflau 69 de migranți irakieni.

* Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Aeroportului "Henri Coandă" au depistat un cetățean israelian care a încercat să scoată din România 240.000 de leva fără a-i declara autorităților. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a sosit de la Sofia și urma să se îmbarce într-o cursă spre Tel Aviv.

* Spitalul Militar derulează o campanie de informare și promovare a donării de sânge. Programul Centrului de transfuzie sanguină al MApN este de luni până vineri, în intervalul 7,30 — 11,30. Cei care doresc să organizeze sesiuni de donare mobilă la sediul companiei/instituției/ONG-ului în care lucrează sau în cadrul unor evenimente publice pot contacta centrul de transfuzie la numărul de telefon 021.316.61.47.

* Înscrierile pentru cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat se vor putea face în București în perioada 4 — 7 septembrie la Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes" în intervalul orar 9,00 — 16,00. Se pot înscrie absolvenții de gimnaziu care nu au participat, nu au fost repartizați sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare.

* Primăria Capitalei a anunțat că va relua procedura de achiziție a 400 de autobuze noi Euro 6, documentația rămânând aceeași, ca urmare a deciziei SEAP de a anula automat această licitație din cauza unei disfuncționalități tehnice. Noul calendar de achiziție este: 21 septembrie 2017, ora 16,00 — termen limită pentru primirea ofertelor, 16 octombrie 2017, ora 18,00 — data limită de evaluare a ofertelor.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro