ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 17 FEBRUARIE

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de actuali și foști edili ai municipiului Timișoara, printre care și Nicolae Robu, pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea ilegală de imobile naționalizate.

* Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat, la ieșirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

* Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită și șantaj.

* Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație 'Spiru Haret' i-au cerut ministrului Educației, Pavel Năstase, efectuarea unei anchete în vederea identificării persoanei/persoanelor responsabile de 'dispariția' celor 4 exemplare originale ale Contractului Colectiv de Muncă unic la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, semnate în luna decembrie 2016 de fostul ministrul Mircea Dumitru și cele două federații sindicale.

* Premierul Sorin Grindeanu i-a prezentat președintelui Consiliului European, Donald Tusk, la Bruxelles, prioritățile Guvernului României și a reafirmat angajamentul de a continua lupta împotriva corupției. Totodată, Grindeanu a afirmat că nu a primit un 'To Do List' privind sistemul judiciar din România, în urma întâlnirilor pe care le-a avut la Bruxelles cu oficiali europeni.

* Curtea Constituțională a României va discuta în 7 martie sesizarea Avocatului Poporului referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, au comunicat pentru AGERPRES oficiali ai CCR.

* Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică au fost audiați la Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martori, în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

* Inspecția Judiciară (IJ) a dispus începerea cercetării disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, inspectorii judiciari propunând suspendarea din funcție a acestuia până la finalizarea procedurii, a comunicat, la solicitarea AGERPRES, Compartimentul de informare publică al IJ.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...