ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 MAI

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că adoptarea de către Senat a ordonanței privind Direcția Generală de Protecție Internă a MAI, prin care este eliminat avizul CSAT din numirea și eliberarea din funcție a șefului DGPI, este o eroare, arătând că, în "ultimă instanță", o va ataca la Curtea Constituțională a României.

* Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale și de procedură penală, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și Codului de procedură penală, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, nu prevede o limită minimă a prejudiciului pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că epidemia de rujeolă este o catastrofă, acuzând greșeli sistemice ale Ministerului Sănătății. El a spus că susține vaccinarea obligatorie.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat într-o conferință de presă că, înainte de a se putea vorbi despre sancțiuni în privința vaccinării, trebuie ca statul să fie capabil să asigure stocul necesar de vaccinuri.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că se ia în calcul readucerea vaccinării în școli, însă acest lucru este unul sensibil, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.

* PNL și USR au sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.

* Partidul Național Liberal atrage atenția că, în cazul în care în legea salarizării unitare vor rămâne prevederi referitoare la reduceri salariale importante pentru familii ocupaționale, aceasta poate face obiectul unei plângeri la Curtea Constituțională deoarece ar încălca o decizie a CCR din 2010, a declarat vicepreședintele PNL Sulfina Barbu.

* Peste 500 de evenimente din 72 de țări, în 71 de spații de joc, cu o medie estimată a spectatorilor de 68.000 pe zi, vor avea loc la cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a anunțat Constantin Chiriac, președintele FITS, într-o conferință de presă susținută la Institutul Francez din București.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk