ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 18 MAI

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că adoptarea de către Senat a ordonanței privind Direcția Generală de Protecție Internă a MAI, prin care este eliminat avizul CSAT din numirea și eliberarea din funcție a șefului DGPI, este o eroare, arătând că, în "ultimă instanță", o va ataca la Curtea Constituțională a României.

* Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale și de procedură penală, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și Codului de procedură penală, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, nu prevede o limită minimă a prejudiciului pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că epidemia de rujeolă este o catastrofă, acuzând greșeli sistemice ale Ministerului Sănătății. El a spus că susține vaccinarea obligatorie.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat într-o conferință de presă că, înainte de a se putea vorbi despre sancțiuni în privința vaccinării, trebuie ca statul să fie capabil să asigure stocul necesar de vaccinuri.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că se ia în calcul readucerea vaccinării în școli, însă acest lucru este unul sensibil, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.

* PNL și USR au sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.

* Partidul Național Liberal atrage atenția că, în cazul în care în legea salarizării unitare vor rămâne prevederi referitoare la reduceri salariale importante pentru familii ocupaționale, aceasta poate face obiectul unei plângeri la Curtea Constituțională deoarece ar încălca o decizie a CCR din 2010, a declarat vicepreședintele PNL Sulfina Barbu.

* Peste 500 de evenimente din 72 de țări, în 71 de spații de joc, cu o medie estimată a spectatorilor de 68.000 pe zi, vor avea loc la cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a anunțat Constantin Chiriac, președintele FITS, într-o conferință de presă susținută la Institutul Francez din București.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…