ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 IULIE

Curtea de Apel București a decis că nu are competența materială de a judeca dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt acuzate în legătură cu finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, cauza fiind retrimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

* Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat pentru 2 august pronunțarea sentinței definitive în dosarul 'Băneasa', în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanță la nouă ani închisoare.

* Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului va avea prima ședință solemnă în data de 25 iulie la Alba Iulia.

* Un TAB s-a scufundat în Dunăre în timpul exercițiului multinațional desfășurat în regiunea țării noastre. Echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului în cadrul secvențelor de instruire ale exercițiului 'ARGEDAVA SABER 17', desfășurat pe malul drept al brațului Borcea, în zona localității Bordușani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, informează MApN.

* Consiliul General al Municipiului București a decis, în unanimitate, efectuarea unui schimb de proprietăți astfel încât terenul pe care se află Parcul Gârleanu, actualmente retrocedat, să fie inclus în patrimoniul Capitalei și administrarea Consiliului local Sector 3.

* Cea de-a noua ediție a celui mai impresionat spectacol aviatic din România, BIAS 2017, care se va desfășura sâmbătă pe Aeroportul Internațional București Băneasa 'Aurel Vlaicu', reunește peste 200 de piloți și parașutiști de elită din mai multe țări și 100 de aeronave civile și militare, potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

* Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect prin care solicită Guvernului transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al Capitalei și administrarea CGMB a imobilului situat în șoseaua Pipera nr. 63-65 în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”