ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 2 MAI

* Proiectul legii salarizării unitare va fi dezbătut în procedură de urgență, Senatul aprobând acest lucru cu 69 de voturi pentru și 34 împotrivă. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Șerban Nicolae care a explicat că o bună parte din dezbaterile publice pe marginea acestui proiect au avut loc deja, iar unele măsuri din lege trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie.

* Deputații PSD Florin Iordache și Eugen Nicolicea au depus, la conducerea Parlamentului, o propunere legislativă prin care se stabilesc alte reguli cu privire la audierea persoanelor în comisiile de anchetă parlamentare, printre care și sancționarea celor care refuză să se prezinte la audieri.

* Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că are în plan să transmită în iunie, în Parlament, forma finală a noii legi a tineretului, el precizând că a notificat prefecții să aplice actuala legislație în domeniu privind consultarea tinerilor pe probleme ale comunității care îi afectează direct.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că în cursul acestei săptămâni primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic vor ajunge la Unifarm și, respectiv, la Direcțiile de sănătate publică, urmând a fi distribuite cu prioritate către cele 10 județe unde s-a constatat lipsa acestui produs.

* Angajații RADET care vor opta pentru plecarea voluntară, în contextul reorganizării Regiei, pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între patru și 19 câștiguri medii lunare, în funcție de vechimea în muncă.

* Peste 20 de evenimente figurează în programul Suediei, țară invitată de onoare a ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest (24 — 28 mai, Romexpo), acestea axându-se în special pe educație și literatură pentru copii, egalitate de gen, incluziune socială și promovarea diversității.

* Festivalul Internațional de Film NexT se va desfășura, începând cu ediția a 11-a, în perioada 22 — 26 iunie, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu și alte câteva spații alternative.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 PSD e Mafia! / Un nou dosar de corupție zguduie PSD! Mai mulți lideri, citați vineri, ca suspecți, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația