ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 2 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 2 MAI

* Proiectul legii salarizării unitare va fi dezbătut în procedură de urgență, Senatul aprobând acest lucru cu 69 de voturi pentru și 34 împotrivă. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Șerban Nicolae care a explicat că o bună parte din dezbaterile publice pe marginea acestui proiect au avut loc deja, iar unele măsuri din lege trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie.

* Deputații PSD Florin Iordache și Eugen Nicolicea au depus, la conducerea Parlamentului, o propunere legislativă prin care se stabilesc alte reguli cu privire la audierea persoanelor în comisiile de anchetă parlamentare, printre care și sancționarea celor care refuză să se prezinte la audieri.

* Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că are în plan să transmită în iunie, în Parlament, forma finală a noii legi a tineretului, el precizând că a notificat prefecții să aplice actuala legislație în domeniu privind consultarea tinerilor pe probleme ale comunității care îi afectează direct.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că în cursul acestei săptămâni primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic vor ajunge la Unifarm și, respectiv, la Direcțiile de sănătate publică, urmând a fi distribuite cu prioritate către cele 10 județe unde s-a constatat lipsa acestui produs.

* Angajații RADET care vor opta pentru plecarea voluntară, în contextul reorganizării Regiei, pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între patru și 19 câștiguri medii lunare, în funcție de vechimea în muncă.

* Peste 20 de evenimente figurează în programul Suediei, țară invitată de onoare a ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest (24 — 28 mai, Romexpo), acestea axându-se în special pe educație și literatură pentru copii, egalitate de gen, incluziune socială și promovarea diversității.

* Festivalul Internațional de Film NexT se va desfășura, începând cu ediția a 11-a, în perioada 22 — 26 iunie, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu și alte câteva spații alternative.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia