ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 APRILIE

Cel mai bun garant al statului de drept este poporul român, care va continua lupta anticorupție și după ce procesul MCV va fi încheiat în România, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care s-a aflat într-o vizită la București.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu pentru abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 3'.

* Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că, în primele trei luni ale acestui an, a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.

* Legea salarizării va fi depusă în Parlament lunea viitoare, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că ministrul Justiției întârzie foarte mult cu pachetul de propuneri pentru îmbunătățirea situației din penitenciare, care trebuie inclus în legea grațierii, și a menționat că o să ceară o audiență la ministrul Tudorel Toader ca să îi explice că "Parlamentul nu e anexa Guvernului".

* Camera Deputaților și Senatul se vor reuni miercurea viitoare într-o ședință de plen comun, în care se va aproba, printre altele, înființarea comisiei de anchetă cu privire la alegerile parlamentare din 2009, urmată de o ședință festivă consacrată aniversării Centenarului "Iași — Capitala Regatului României 1916-1918 și oraș al Marii Uniri".

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Executivul va face o evaluare "riguroasă" a celor patru coduri — penal și de procedură penală, civil și de procedură civilă — precizând că acestea și-au arătat neconcordanțele atât cu Constituția și normele europene, dar și între propriile prevederi.

* Primăria Municipiului București, prin direcțiile de specialitate, anunță începerea procedurilor privind organizarea unui concurs de soluții pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieței Matache și pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului străzii Buzești.

* Delegați din toate cele 47 de filiale ale Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) se vor reuni, vineri și sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a-și alege o nouă conducere în cadrul congresului. Acesta este al doilea Congres al ALDE, după cel de constituire a formațiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) din 19 iunie 2015, când Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu au devenit copreședinți ai formațiunii.

AGERPRES/(editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…