ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 IUNIE

Ședința de guvern programată pentru marți a fost amânată pentru ziua de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu. 'Se amână ședința de Guvern pentru joi, când premierul este convins că toți miniștrii vor veni la ședință', a spus Petrescu.

* Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu va trece și că joi miniștrii vor participa la ședința de guvern.

* Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că parlamentarii formațiunii nu vor participa la votarea moțiunii de cenzură.

* Senatul, în ședința plenului, a adoptat, în calitate de for decizional, o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare și funcționare a SRTv și SRR, prin care funcția de președinte al Consiliului de Administrație este separată de cea de director general.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reafirmat că voturile pentru moțiunea de cenzură există, precizând că sunt 16 sau 17 parlamentari, dintre care unii din coaliție, care nu o votează.

* Social-democrații se întrunesc la ora 18,00, la un hotel din București, pentru a discuta despre situația politică apărută în urma refuzului UDMR de a vota moțiunea de cenzură, au declarat, pentru AGERPRES, surse politice.

* Curtea Constituțională a României consideră că interdicția ca persoanele condamnate să facă parte din Guvern trebuie să înceteze, conform legislației în vigoare, în caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”