ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 21 IULIE

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România este de 8.246, fiind înregistrate 32 de decese, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

* Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus președintelui Klaus Iohannis acordarea distincției ''Ordinul Național pentru Merit'' polițistului Sorin Vezeteu, înjunghiat mortal joi seară la Suceava. Ministrul de Interne a declarat, pentru AGERPRES, că polițistul va fi avansat în grad post-mortem.

* Polițiștii Capitalei au reținut trei tineri, în vârstă de 16 ani, imediat după ce l-ar fi șantajat pe băiatul fotbalistului Sabin Ilie și au încercat să-l determine pe tânăr să le remită o sumă de bani, pentru a nu divulga imagini compromițătoare cu acesta, potrivit unor surse judiciare.

* Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care exclude avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării la numirea în funcție a șefului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne. Iohannis a promulgat și legea care obligă persoanele solicitate să se prezinte la comisiile parlamentare de anchetă.

* Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a emis, în 2016, ordonanțe de evaluare pentru aproape 2.500 persoane consumatoare de droguri, ceea ce reprezintă o creștere, în medie, cu peste 120% în anul 2016 față de anul 2014.

* Peste 50 de polițiști acționează, pe raza Sectorului 4 din Capitală, în cadrul unei acțiuni care are ca scop prevenirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire a forței de muncă la negru în domeniul dezvoltării de proiecte imobiliare, se arată într-un comunicat al DGPMB transmis AGERPRES.

* Olimpicii români au luat 12 premii (două de aur cu punctaj maxim, opt de argint, una de bronz și o mențiune) la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată la Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă), a informat Ministerul Educației Naționale.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia