ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 FEBRUARIE

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției. Alexandru Petrescu a fost nominalizat pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri. La Ministerul Economiei a fost propus Mihai Tudose. Totodată, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru delegat al Fondurilor Europene.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că s-au strâns peste 1.400.000 de semnături la nivel național pentru susținerea Guvernului și a programului de guvernare.

* Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, rămâne în PSD, dar fără funcțiile politice, a decis Comitetul Executiv Național al partidului. Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat că în cadrul CExN s-a opus propunerii de excludere din partid a lui Chirica, venită din partea multor colegi de-ai săi, preferând să supună la vot varianta de sancționare a acestuia, care presupune decăderea din funcțiile deținute în partid — cea de vicepreședinte la nivel național și președinte de organizație.

* Adrian Dobre, secretar de stat la Ministerul Muncii, a fost validat de Comitetul Executiv Național al PSD în funcția de purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat, a anunțat președintele partidului, Liviu Dragnea.

* Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din București, iar Sanda Ladoși va ocupa poziția de director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic, în baza unei dispoziții semnate de primarul general Gabriela Firea, a anunțat municipalitatea.

* Personalul Direcției Naționale de Probațiune este subdimensionat, a declarat directorul general Mihai Dima, care a dat dreptate angajaților DNP ce au protestat miercuri, amintind însă că în 2016 a avut loc o suplimentare semnificativă a numărului salariaților acestei instituții.

* Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, consideră că o eventuală lege a grațierii pedepselor cu suspendare nu ar avea niciun efect asupra problemei supraaglomerării din penitenciarele românești. El a precizat, la ședința de bilanț a activității ANP pe 2016, că penitenciarele care vor fi construite la Caracal și Berceni vor rezolva problema supraaglomerării doar în sudul țării.

* Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a afirmat că există în închisorile din România deținuți de religie musulmană cu tendințe de radicalizare, însă a precizat că nu se poate vorbi despre un fenomen în acest sens.

* Polițiștii au desfășurat, anul trecut, aproape 280.000 de activități pentru siguranța în școli, au salvat aproximativ 5.000 de persoane, au realizat cea mai mare captură de droguri, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, și au recuperat un prejudiciu de 2,290 miliarde lei din infracțiuni economice.

* Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat noi recorduri de vânzare, 30.000 de bilete individuale fiind epuizate în primele ore după ce au scoase pe piață, pe 16 februarie. Potrivit organizatorilor, un total de 34.000 de bilete au fost epuizate în primele 24 de ore.

* Senatul Universității din București a aprobat metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2017, pentru studii universitare de licență, printre noutăți numărându-se și posibilitatea dezvoltării unor platforme online pentru înscriere.

* Președintele Klaus Iohannis va participa joi la ședința de bilanț privind activitatea Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2016.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…