ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 22 MAI

Arhiva Biroului Electoral Central privind alegerile prezidențiale din 2009 se regăsește la Autoritatea Electorală Permanentă, a declarat, la comisia parlamentară de anchetă, vicepreședintele AEP Marian Muhuleț, care a adăugat că s-au predat pentru topire doar "buletinele de vot nule și tabelele și listele electorale pentru verificarea de vot multiplu".

* Legea salarizării are ca obiectiv corectarea disfuncționalităților din sistem, prin aplicarea principiului "la muncă egală, salarii egale", a declarat, în plenul Senatului, ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu. Plenul Senatului a început luni dezbaterile asupra acestui proiect de lege.

* PNL va solicita retrimiterea la comisia de specialitate a legii salarizării, a anunțat președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, acuzând că dezbaterile de până acum din Senat au fost o "făcătură".

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că în Europa se vorbește "pe două voci" despre disciplina financiară, deoarece în cazul României, spre deosebire de alte țări, se vorbește din nou despre austeritate într-un moment în care țara noastră înregistrează cea mai mare creștere economică din UE.

* Proiectul benzii unice dedicate transportului public va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare, având în vedere că în urma testului de luni dimineață au fost identificate punctele nevralgice, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat de presă.

* Sebastian Ghiță, aflat în arest în Serbia, a fost audiat prin videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care DNA cere emiterea pe numele său a unui alt mandat de arestare preventivă în dosarul Ponta — Blair. Ședința de judecată nu a fost publică. În sală, s-au aflat avocații lui Ghiță și un interpret de limbă sârbă.

* Audierile în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 vor continua marți cu vicepreședintele AEP Marian Muhuleț și cu Octavian Opriș, președintele AEP la acea dată. Tot marți, ar urma să fie audiați Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, și Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…