ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 AUGUST

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 AUGUST

Președintele Klaus Iohannis consideră că propunerile de modificare a legilor Justiției prezentate de ministrul Tudorel Toader reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție.

* Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să comunice bine informațiile referitoare la proiectul privind modificarea legilor Justiției, astfel încât să se înțeleagă faptul că, "deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit".

* Parchetul General precizează că "a luat act cu surprindere și îngrijorare" de modificările anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, susținând că procurorii nu au fost consultați în prealabil cu privire la aceste modificări.

* Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, până în prezent, nu a primit propunerile privind modificarea legilor Justiției formulate de MJ, urmând să își prezinte poziția în momentul în care acestea îi vor fi comunicate.

* Inspecția Judiciară susține că propunerea anunțată de ministrul Tudorel Toader de trecere a IJ în subordinea Ministerului Justiției este în acord cu necesitatea unei autonomii reale și consolidarea independenței față de CSM.

* Premierul Mihai Tudose le-a cerut miniștrilor Apărării și Sănătății să elaboreze în decurs de o lună un proiect de act normativ privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN. "Poate o mână mai de fier, mai militarizată un pic, poate să aibă în sfârșit rezultate", a declarat premierul, în deschiderea ședinței de guvern.

* Bogdan-Cosmin Ștefan a fost numit șef al Corpului de control al prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...