ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 AUGUST

Președintele Klaus Iohannis consideră că propunerile de modificare a legilor Justiției prezentate de ministrul Tudorel Toader reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție.

* Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să comunice bine informațiile referitoare la proiectul privind modificarea legilor Justiției, astfel încât să se înțeleagă faptul că, "deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit".

* Parchetul General precizează că "a luat act cu surprindere și îngrijorare" de modificările anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, susținând că procurorii nu au fost consultați în prealabil cu privire la aceste modificări.

* Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, până în prezent, nu a primit propunerile privind modificarea legilor Justiției formulate de MJ, urmând să își prezinte poziția în momentul în care acestea îi vor fi comunicate.

* Inspecția Judiciară susține că propunerea anunțată de ministrul Tudorel Toader de trecere a IJ în subordinea Ministerului Justiției este în acord cu necesitatea unei autonomii reale și consolidarea independenței față de CSM.

* Premierul Mihai Tudose le-a cerut miniștrilor Apărării și Sănătății să elaboreze în decurs de o lună un proiect de act normativ privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN. "Poate o mână mai de fier, mai militarizată un pic, poate să aibă în sfârșit rezultate", a declarat premierul, în deschiderea ședinței de guvern.

* Bogdan-Cosmin Ștefan a fost numit șef al Corpului de control al prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

2 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

3 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 ULTIMA ORĂ / Noi indicii că în China a început valul doi al epidemiei de coronavirus

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă