ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 25 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 25 APRILIE

Un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererile a patru inculpați de a fi judecați prin procedura simplificată în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

* Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a afirmat că din cei 27.200 de deținuți care se află în prezent în închisori doar circa 7.000 muncesc.

* Parchetul General a preluat ancheta care are ca obiect moartea celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat.

* Prințul Paul a cerut judecătorilor să fie audiat, în calitate de martor, prin intermediul unui interpret de limbă engleză, în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

* Președintele Klaus Iohannis a declarat că guvernanții trebuie să evite capcana politicilor pe termen scurt, susținând că în caz contrar se distruge predictibilitatea.

* România va rămâne prietenă și aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această țară îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, la prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit.

* Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au respins raportul de activitate pe 2016 al Societății Române de Radiodifuziune.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...