ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 APRILIE

Curtea Constituțională a României a amânat pentru 4 mai pronunțarea în cazul sesizării Avocatului Poporului cu privire la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

* Consiliile locale ale sectoarelor Capitalei au fost împuternicite să majoreze cu până la 500% impozitul pentru terenurile și clădirile neîngrijite, situate în intravilan, după ce CGMB a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că va discuta săptămâna viitoare cu colegii săi din comisiile de specialitate și că vor decide dacă merg mai departe cu proiectul de lege prin care se elimină TVA pentru locuințe.

* Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor legale care stabilesc termenul de scadență pentru plata facturilor de utilități de 15 zile de la data emiterii acestora.

* Consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea acordului de parteneriat pentru implementarea proiectului de realizare a unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic 'Sf. Maria'.

* Douăzeci de dosare trimise pe masa judecătorilor și trei condamnări definitive care au la bază infracțiunea de conflict de interese ar putea rămâne fără obiect, după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul care modifică articolele 301 și 308 din Codul penal, se arată într-o analiză a Ministerului Public.

* Militarii vor beneficia de majorări ale drepturilor bănești ca urmare a adoptării de către Camera Deputaților a Ordonanței de Urgență 9/2017, în care se regăsesc și amendamente depuse de Ministerul Apărării.

* Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că trebuie să se renunțe "complet" la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este " o invitație la nemuncă". Tăriceanu a afirmat că, în opinia sa, trebuie menținută cota de impozitare la 16%, întrucât o diminuare la 10% ar duce la scăderea veniturilor bugetare.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Furtună la TAROM / Pilotul Emil Dobrovolschi critică schimbarea Mădălinei Mezei de la șefia TAROM și numirile po…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul