ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 FEBRUARIE

Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public, prin DNA, cu privire la ancheta procurorilor în cazul OUG 13. Ulterior, președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că DNA și-a depășit atribuțiile și că nu trebuia să verifice legalitatea, oportunitatea ordonanței, ci trebuia să se rezume la aspectele penale, fiind perturbată și buna activitate a Guvernului.

— După anunțarea deciziei, Parchetul General a susținut că motivarea CCR va fi determinantă pentru viitorul curs al anchetei cu privire la infracțiunile ce constituie obiectul acestui dosar, cunoscut generic sub denumirea de "Adoptarea Ordonanței 13".

—Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că decizia CCR privind ancheta DNA legată de OUG 13 vine să aducă lucrurile în normalitate.

* Programul "Prima casă" 2017 va avea alocat un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat printr-o hotărâre adoptată de Guvern, restul de 175,5 milioane lei reprezentând diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

* Biroul Politic Național al PNL l-a validat pe europarlamentarul Cristian Bușoi în funcția de secretar general interimar al partidului. Bușoi a fost propus de conducerea vechiului PNL. Pentru această poziție a candidat și senatorul Iulian Dumitrescu. Conducerea liberală a mai decis ca reuniunea Consiliului Național de Coordonare al formațiunii să aibă loc sâmbătă, urmând să se stabilească modificările la statut și calendarul alegerilor interne.

* Ministerul Educației a decis ca, începând cu anul școlar 2017 — 2018, subiectele pentru etapele județene ale olimpiadelor să fie elaborate de specialiști din MEN. Precizarea ministerului a venit în contextul criticilor apărute în legătură cu un subiect care a fost dat la faza județeană a olimpiadei de Limba și literatura română pentru clasa a XII-a, elevii fiind puși să scrie un denunț pornind de la ''Moromeții''.

* Biroul permanent al Senatului a decis să transmită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție atât documentele clasificate, cât și cele neclasificate care au stat la baza elaborării raportului comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Solicitarea a fost făcută de Secția Parchetelor Militare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”