ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 FEBRUARIE

Aproape 18.000 de cereri au fost depuse în prima zi de înscriere în învățământul primar, a informat Ministerul Educației. În prima etapă, părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8,00 - 18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00 - 13,00 (sâmbătă), precizează ministerul.

* Camera Deputaților a respins ordonanțele de urgență ale Guvernului 10/2016 și 19/2016 referitoare la achiziționarea sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului", adoptând, însă, un amendament care permite celor care au făcut donații să-și recupereze banii. Amendamentul la Ordonanța 10/2016 prevede că efectele juridice produse de aceasta, în perioada aplicării, se mențin, ca urmare cei care au făcut donații pentru achiziționarea lucrării își vor putea recupera banii.

* Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat în cadrul plenului CSM că a găsit exclusiv aspecte de urmărire penală în dosarul în care se cercetează OUG 13 și că nu ar trebui blocată o cercetare în curs.

* Patriarhia Română își exprimă îngrijorarea referitor la demersurile legate de eventuala oficializare a "parteneriatului civil" printr-un proiect de lege aflat pe agenda Camerei Deputaților și consideră că "instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinței creștine și tradiției poporului român, cu posibile consecințe grave pentru viața morală, familială și socială a acestuia".

* Deputatul Mihai Weber ar urma să fie propus din partea social-democraților pentru funcția de președinte al Comisiei parlamentare de control al activității Serviciului de Informații Externe, potrivit unor surse politice. Weber este în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a militarilor răniți în Afganistan în septembrie anul trecut. Distincțiile au fost date în semn de "recunoștință și apreciere pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniți".

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video