ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 FEBRUARIE

Aproape 18.000 de cereri au fost depuse în prima zi de înscriere în învățământul primar, a informat Ministerul Educației. În prima etapă, părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii până în data de 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8,00 - 18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00 - 13,00 (sâmbătă), precizează ministerul.

* Camera Deputaților a respins ordonanțele de urgență ale Guvernului 10/2016 și 19/2016 referitoare la achiziționarea sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului", adoptând, însă, un amendament care permite celor care au făcut donații să-și recupereze banii. Amendamentul la Ordonanța 10/2016 prevede că efectele juridice produse de aceasta, în perioada aplicării, se mențin, ca urmare cei care au făcut donații pentru achiziționarea lucrării își vor putea recupera banii.

* Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat în cadrul plenului CSM că a găsit exclusiv aspecte de urmărire penală în dosarul în care se cercetează OUG 13 și că nu ar trebui blocată o cercetare în curs.

* Patriarhia Română își exprimă îngrijorarea referitor la demersurile legate de eventuala oficializare a "parteneriatului civil" printr-un proiect de lege aflat pe agenda Camerei Deputaților și consideră că "instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinței creștine și tradiției poporului român, cu posibile consecințe grave pentru viața morală, familială și socială a acestuia".

* Deputatul Mihai Weber ar urma să fie propus din partea social-democraților pentru funcția de președinte al Comisiei parlamentare de control al activității Serviciului de Informații Externe, potrivit unor surse politice. Weber este în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a militarilor răniți în Afganistan în septembrie anul trecut. Distincțiile au fost date în semn de "recunoștință și apreciere pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniți".

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu