ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 MARTIE

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 - 2030 Regiunea București-Ilfov a fost adoptat de consilierii generali ai Capitalei.

* Ioan Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității. Polițiștii l-au ridicat de acasă.

* Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a declarat, la ședința de bilanț a instituției, că este momentul unei dezbateri ample pentru un pachet de legi privind securitatea națională care să fie 'minim intruzivă' și să ofere 'garanții constituționale'.

* Prințul Charles a sosit la București, pentru o vizită oficială de trei zile în România, în cadrul căreia va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu membri ai unor organizații neguvernamentale.

* Prințul Charles a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. ''Bună ziua, Excelență! Bine ați revenit în România!'', i-a transmis șeful statului Prințului de Wales.

* Guvernul României a luat act de decizia Guvernului britanic de a activa în mod oficial articolul 50 al Tratatului de la Lisabona prin care se declanșează procesul de ieșire din Uniunea Europeană, afirmă prim-ministrul Sorin Grindeanu, care subliniază că Regatul Unit este și va rămâne un partener esențial pentru România, iar Executivul de la București se va implica activ în protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români în UK.

* Purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat că subiectul Dacian Cioloș este închis până la Congresul USR și va putea fi abordat din nou dacă noua conducere va primi un mandat în acest sens.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...