ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 IULIE

Inspectorul șef al Inspecției Judiciare a semnat ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficiența managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție - Structura centrală.

* Majoritatea reprezentanților sistemului judiciar prezenți la dezbaterea referitoare la redefinirea abuzului în servicu au sugerat că se poate impune un prag, însă acesta să fie cât mai redus. Ministerul Justiției a organizat o dezbatere publică privind modificarea și completarea dispozițiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu în acord cu deciziile Curții Constituționale a României, la care au fost prezenți reprezentanții instituțiilor din cadrul sistemului judiciar, ai asociațiilor profesionale ale magistraților, mediului academic și profesiilor juridice liberale.

* Ana Maria Pătru, fost președinte al AEP, a fost audiată la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI. "Am procedat, în data de 27.06.2017, la audierea fostului președinte AEP Ana Maria Pătru. Ne-a cerut — și am respectat acest lucru — să nu o expunem public și nu a vrut să comunice nimic cu presa. Ne-a prezentat mai multe documente, a fost audiată circa o oră în cadrul ședinței noastre", a declarat președintele comisiei, Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă, la Parlament.

* Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au respins cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Cristian Boureanu, în dosarul în care fostul deputat este acuzat de ultraj după ce a agresat un polițist rutier. Instanța a dispus ca Boureanu să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă.

* Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii vor organiza ample dezbateri pe tema măsurilor economice anunțate în programul de guvernare al PSD — ALDE, la care vor invita managerii companiilor private, oameni cu profesii liberale, persoane care sunt afectate negativ de aceste măsuri și reprezentanți ai partidelor parlamentare.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că licitația internațională privind achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, a intrat în linie dreaptă, în contextul în care Primăria Municipiului București a publicat anunțul pe SEAP.

* Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii DNA într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Acesta este al șaselea dosar în care Aristotel Căncescu este trimis în judecată de DNA.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește marți, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi fiind incluse, printre altele, analiza activității Serviciului Român de Informații în anul 2016, Regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă și Carta albă a Apărării, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

* Principesa Margareta, președintele Crucii Roșii Române, va găzdui, marți, la ora 12,00, în grădina Palatului Elisabeta, evenimentul de aniversare a 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă a acestei organizații.

AGERPRES/ (autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…