ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 IUNIE

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi concretizat până în septembrie în proiect de lege și trimis spre Parlament, a anunțat premierul Mihai Tudose, în prima ședință a Cabinetului său.

* Premierul Mihai Tudose le-a solicitat miniștrilor de Interne, al Apărării și al Sănătății să prezinte în ședința de Guvern de săptămâna viitoare o situație privind mijloacele necesare intervențiilor de tipul accidentului de la Argeș în care au murit trei militari.

* Rata de promovabilitate în țară la Evaluarea Națională după contestații este de 77%, informează Ministerul Educației Naționale.

* Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din funcție a procurorilor anticorupție Doru Florin Țuluș și Mihaela Moraru Iorga.

* Incendiul izbucnit marți după-amiază la un depozit de mobilă din Balotești a fost stins, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

* Partidul Național Liberal solicită conducerii Legislativului să permită Comisiei speciale pentru Centenarul Marii Uniri să își desfășoare activitatea și în vacanța parlamentară.

* Ionuț Cătălin Bălan, bărbatul de 39 de ani din Argeș, suspectat de propagandă teroristă în favoarea DAESH și intenția de a organiza un atentat la o bază militară din România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după cum a decis Curtea de Apel Pitești. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar bărbatul va fi dus în arestul Poliției.

* Modul de desfășurare a probei practice a examenului auto se va înregistra, începând de luni, atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare, care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia, informează un comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”