ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 MAI

* Curtea Constituțională a României a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului. CCR a precizat că motivele invocate constituie atât probleme de aplicare și interpretare a legii, cât și aspecte de legiferare.

* Președintele Klaus Iohannis consideră că decizia Curții Constituționale de respingere, ca inadmisibilă, a sesizării Avocatului Poporului este ''corectă și adecvată''.

* Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat că ar fi oportun ca șeful statului să declanșeze referendumul pe Justiție și pe tema anticorupției.

* Președintele Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae, a anunțat că proiectul legii privind grațierea unor pedepse va intra lunea viitoare în dezbaterea plenului.

* Subiectul legat de proiectul legii grațierii, care în forma finală nu va cuprinde grațierea faptelor de corupție, va fi tranșat în cadrul unui Comitet Executiv Național al PSD, a anunțat liderul partidului, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților.

* Conducerea ALDE a decis excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias. De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai a fost aleasă în funcția de președinte al Consiliului Național al ALDE.

* Carpete cu Răpirea din serai, obiecte legate de religie, pești de cristal și alte bibelouri din perioada comunistă se numără printre cele peste 200 de exponate ale Muzeului Kitsch-ului românesc, care se deschide vineri în Centrul Vechi al Capitalei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”