ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 6 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 6 IULIE

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat că România este, în acest moment, un mediu atractiv pentru investitorii străini, precizând, însă, că dimensiunea economică a parteneriatului dintre țara noastră și SUA poate fi afectată, "potențial", de posibile măsuri din domeniul fiscal.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că nu are competența să judece dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, în care sunt inculpați Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, cauza fiind trimisă la Curtea de Apel București.

* Vaccinurile vor fi livrate direct la direcțiile de sănătate publică, începând de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, precizând că sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara. Premierul Mihai Tudose a afirmat că trebuie să existe în România "o fabrică de vaccinuri", cerându-i ministrului Sănătății să prezinte un plan pentru ca Institutul Cantacuzino să devină "funcțional".

* Prima etapă a programului de dotare și îmbunătățire a componentei de aviație a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Apărării Naționale pentru executarea în comun a misiunilor în situații de urgență are nevoie de 15.385.000 de euro, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ministrul Carmen Dan.

* Un număr de 42.215 contestații au fost depuse la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale. La română au fost depuse cele mai multe contestații — 18.616, iar la proba obligatorie a profilului — 11.399. La proba la alegere a profilului și specializării s-au depus 11.792 de contestații.

* Concluziile primei săptămâni de guvernare, dar și calendarul pentru perioada următoare vor fi discutate luni în cadrul unei ședințe a coaliției, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD. "Luni vom avea o coaliție în care va fi invitat primul ministru și o serie de membri din Cabinet, pe care îi va hotărî dl. Tudose, și vom discuta după prima săptămână de guvernare care sunt concluziile lor și care este calendarul de acțiuni pentru perioada următoare", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

AGERPRES/(editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina