ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 6 MARTIE

Jurnalista Alina Petrescu este noul purtător de cuvânt al Guvernului. Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Alina Petrescu în funcția de consilier de stat, purtător de cuvânt al Guvernului. "Am încredere că Alina va ști să explice deciziile Guvernului și să facă înțeleasă activitatea echipei guvernamentale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

* Congresul ALDE va avea loc cel mai probabil după Paști, iar conducerea partidului va fi unică, a anunțat copreședintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

* Legea privind înființarea Institutului de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, inițiată la propunerea fostului președinte Emil Constantinescu, a fost adoptată de Senat, după ce actul normativ a fost modificat în comisii conform cu cererea de reexaminare formulată de șeful statului.

* Secretarul general al Camerei Deputaților Silvia Mihalcea a declarat că, în perioada 2012 — 2016, Palatul Parlamentului a fost vizitat de aproximativ un milion de persoane, iar în ședința Biroului permanent de marți va propune o soluție pentru reluarea vizitelor turistice în această clădire.

* Deputații din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională vor face, marți, o vizită de lucru la sediul Serviciului de Protecție și Pază. Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat o solicitare în acest sens a comisiei, a precizat secretarul Camerei Ioana Bran.

* Ministrul croat al Educației, Științei și Sportului, Pavo Barisic, va efectua, marți și miercuri, o vizită oficială în România, la invitația omologului său Pavel Năstase. Potrivit unui comunicat, în cadrul întrevederii cei doi demnitari vor discuta subiecte privind relațiile bilaterale româno-croate în domeniul educației.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici